Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/1/5/alladvice.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/1/5/alladvice.no/httpd.www/wp-content/themes/betheme/functions/theme-woocommerce.php on line 153 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/1/5/alladvice.no/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-search-lite/includes/classes/widgets/widgets.inc.php on line 6 Førstemann til mølla | All Advice

Førstemann til mølla

Det er noen som mener at jeg er litt spesiell når jeg liker å stå først i køen. Det er ikke slik at jeg albuer meg frem, slik veldig mange av mine norske landsmenn og kvinner er gode på. Nei. Jeg liker bare å være først ute. Tidlig. Det er mange grunner til det, men en av dem er at jeg foretrekker å spise varm mat når den skal være varm, og jeg synes det er helt ålreit å kunne velge hva jeg vil spise og drikke når jeg kan velge.

La meg forklare. Når jeg er ute og reiser, bor jeg som regel på overnattingssteder med en middels til god standard. Det betyr at jeg har noen forventninger om den servicen og det produktet jeg har betalt for. Jeg forventer å bli tatt i mot med et smil og en positiv innstilling fra resepsjonister og andre frontline medarbeidere. Jeg forventer et rent og komfortabelt rom, og jeg forventer en god frokost. Det er nok slik at jeg har litt høyere forventninger enn mange, etter mange overnattinger verden rundt, men en viss standard bør kunne være forenlig med det du har sett deg fore.

Min kone og jeg var på et hotell i Oslo, og opplevde til dels innfridde forventninger, men etter vår mening sank servicegraden betraktelig til frokost. Vi var ikke først ute denne søndagen, men en times tid etter at de åpnet. Synet som møtte oss, var et godt stykke unna det jeg hadde forestilt meg. Vi ble møtt med fat som var fylt med luft, det var en bolle med bare dråper igjen av en velduftende vaffelrøre, mange brødskorper å velge mellom, et tomt beger med rester av margarin, en juicepresser tom for juice og flere bord uten mennesker, men fulle av oppvask. I tillegg var det slitt servise og så som så med rengjøringen. Da må jeg si at jeg i grunnen gir blaffen i at de har fått bronse i en eller annen økologisk sertifisering. Spørsmålet blir om man skal ta affære og spørre personalet om alt man savner, eller om man bare skal blogge om det? Vel, jeg synes ikke at jeg skal ta ansvar som restaurantsjef, men forholdet ble gjort oppmerksom til resepsjonen og Tripadvisor, og så går det jo an å håpe at ledelsen er lyttevillig til sine gjester.

Hallo! Hører du, eller?

Det er tradisjonelt sett en enkel og til tider smart måte å sørge for at du blir hørt som gjest, og det er å fortelle om dine opplevelser til resepsjonen eller til en person som kan stå til ansvar for sin avdeling. Dette er den tilnærmingen man skulle tro fungerte best. Den er direkte, og sannhetsøyeblikket er så til de grader til stede. Problemet er bare det at dette lett kan falle inn i kategorien «jada-jada-jeg-hører-at-du-snakker-men-gidder-egentlig-ikke-bry-meg-så-mye». Om man tar med seg kommentarene til Tripadvisor eller Facebook eller lignende sosiale kanaler, kan reaksjonen ofte være en annen. Forskjellen er gjerne at det i alle fall kommer en reaksjon. Så vil jo tiden vise om du er smart nok til å ha respekt for tilbakemeldingene eller ei. Er du smart, så bruker du kommentarfeltet til å svare – ikke forsvare. Vis at du bryr deg om kundens opplevelse, og vis at du tar affære. Det behøver ikke være full kompensasjon, men det kan være justering av interne rutiner eller en logisk forklaring. Bare pass på at du ALDRI sier kunden i mot! Da har du tapt.

Les mer om sannhetsøyeblikk